- Ester Oras, 2022, Tänapäeva Eestit võib pidada paleodieedi omamoodi mekaks; Õhtuleht.
- Ester Oras, 2022, Kas ja milleks vajame soolise võrdõiguslikkuse kava?; Sirp.
- Ester Oras ja Maaja Vadi, 2022, Naine akadeemilises maailmas; Sirp.
- Ester Oras, 2022, Teadlane: võib eeldada, et juba pronksiajal valmistati Eestis juustu; Maaleht.
- Ester Oras, 2022, Arheoloogia XXI sajandil; Sirp.
- Ester Oras, 2022, 10 olulist toiduainet vanade eestlaste toidulaualt; Oma Maitse
- Ester Oras ja Mari Tõrv, 2021, Söömine – ainus töö, mis toidab: 12.-13. sajandi toidukultuurist Kukruse inimeste näitel; Tutulus – arheoloogia aastakiri
- Sandra Sammler, 2021, Iru söestunud viljaterad ja rauaaegne taimekasvatus; Tutulus – arheoloogia aastakiri
- Silvia-Kristiin Kask, Lehti Saag, Miina Norvik, Mari Tõrv. 2021. Üht koma teist Eesti rahva etnogeneesist ja selle uurimise köögipoolest; Tutulus – arheoloogia aastakiri
- Ester Oras, 2020, Ema-/isa-teadlane; Delfi Forte, Teaduselu
- Ester Oras, 2019, Mis on tõeline vana eesti toit?; Postimees Heureka